NAGRADA GRADA VALJEVA

PROJEKTNI BIRO GPD KEJ je dobio NAGRADU  GRADA VALJEVA u oblasti urbanizma i arhitekture. Nagrada je uručena 20. marta na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana grada Valjeva.

 

 

 

 

Socijalno stanovanje - Novo Naselje

ZAVRŠENA IZGRADNJA  VIŠEPORODIČNOG STAMBENOG OBJEKTA SOCIJALNOG STANOVANJA U NOVOM NASELJU U VALJEVU

Krajem 2023 su završeni radovi na izgradnji višeporodičnog stambenog objekta socijalnog stanovanja u Novom naselju u Valjevu.

Projekat finansira EVROPSKA UNIJA kroz program „PODRŠKA EU SOCIJALNOM STANOVANJU I AKTIVNOJ INKLUZIJI“ a naručilac posla je Grad Valjevo.

Objekat je spratnosti Pr+3sp , bruto površine 1513,88м2, m².

Izgradnja Predškolske ustanove u Leskovcu

U novembru 2023 Kej d.o.o.  je počeo sa izgradnjom objekta predškolske ustanove  u Leskovcu. Ministarstvo prosvete RS je finansijer  a Grad Leskovac investitor.

Objekat je površine 780m2, spratnosti P+1.

Osnovni sud Ub

ZAVRŠENI SU RADOVI NA  REKONSTRUKCIJI I SANACIJI ZGRADE OSNOVNOG SUDA U UBU

Krajem 2023 su završeni radovi na rekonstrukciji i sanaciji zgrade Osnovnog suda u Ubu. Ministarstvo pravde RS je bio naručilac posla a konzorcijum firmi na čelu sa GPD Kej-om je bio izvođač radova.  (TronTex, Roaming Smart Solution, IPON Sistem i PR Milan Stojanović)

Objekat je spratnosti Po+Pr+3, bruto pobvršine 1814,79m².

OŠ Milovan Glišić, Valjevo

ZAVŠENA DOGRADNJA I REKONSTRUKCIJA SA PROMENOM NAMENE OBJEKTA OŠ MILOVAN GLIŠIĆ SA PROMENOM NAMENE U KOMBINOVANU PREDŠKOLSKU USTANOVU

Krajem 2023 su završeni radovi na dogradnji i rekonstrukciji sa promenom namene objekta OŠ Milovan Glišić.  Grad Valjevo  je naručilac posla a konzorcijum firmi na čelu sa GPD Kej-om je bio izvođač radova.

 

Objekat 1 je spratnosti Pr+1Sp  a bruto građevinske površine 1342,30 m2;

Objekat 2. je spratnosti Pr+2Spa bruto građevinske površine   2084,23 m2.

SREĆNI NOVOGODIŠNJI I BOŽIĆNI PRAZNICI !

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Divčigora DSR - Autentični Apartmani

U maju 2023. počela je izgradnja apartmanskog kompleksa – Divčigora DSR koji se nalazi na samo 150 m od ski staze „Crni vrh“ i Divčibare Ski Resorta (DSR). Objekat je u funkcionalnom smislu stambeni na 4 etaže (suteren, prizemlje, Pk1, Pk2), sa 55 apartmana i 32 parking mesta u garaži i na otvorenom, sa ukupnom neto građevinskom površinom 4537 m2 kao i 25 ari pripadajuće zelene površine u funkciji dvorišta. U podrumu će biti smeštena podzemna garaža sa 17 parking mesta i pomoćnim prostorijama. Iz podruma se liftom direktno pristupa apartmanima. Objekat je podeljen na dva segmenta međusobno povezana ulaznim delom koji je niži i u kojoj su smešteni lift i stepenišno jezgro.

Investitor: Kej Domus

Projektant i izvođač: GPD Kej

Izgradnja objekta hitne pomoći u Kuršumliji

U septembru 2023. godine počela je izgradnja objekta Hitne pomoći u okviru Doma zdravlja Kuršumlija, spratnosti P+1, bruto površine 1250,96 m2.


Investitor je Dom zdravlja Kuršumlija a projekat je uradio „Vuk inženjering 27“ d.o.o.

 

 

Izgradnja objekta predškolske ustanove u Petrovcu na Mlavi

Krajem avgusta 2023. godine GPD Kej je počeo sa radovima na izgradnji Predškolske ustanove u Petrovcu na Mlavi, spratnosti P+1, ukupne bruto površine 1.358,32 m2. Finansijer ovog važnog projekta je Ministarstvo prosvete Republike Srbije a investitor Opština Petrovac na Mlavi. Projektantska kuća je ARCHDESIGN STUDIO BEOGRAD.

 

 

Umetnost oblika i umetnost građenja

Kako savremena arhitektura komunicira, modernizuje i obogaćuje svoje okruženje, dok istovremeno omogućava širok spektar ambijenata i funkcija u svojoj unutrašnjosti, pročitajte na sledećem linku na primeru škole u Novim Banovcima

https://www.daibau.rs/clanak/783/oblici_pr_osvetljenja_studio_a_d_architects_sada

Divčigora 2, novi apartmani na Divčibarama

U aprilu 2021. počela je izgradnja 2 objekta pod nazivom Divčigora 2 sa 48 stambenih jedinica i 42 parking mesta. Objekti su spratnosti Su+Pr+Pk1+Pk2 sa ukupnom neto građevinskom površinom za oba objekta 2751m2. Ovi apartmanski objekti nalaze se nedaleko od postojećeg objekta Divčigora i imaće zajedničke sadržaje na otvorenom.

Investitor: “Kej domus” d.o.o

Projekat i izvođenje: GPD Kej d.o.o. Valjevo

Loznica, završena još jedna zgrada socijalnog stanovanja

U julu 2021. godine završeni su radovi na izgradnji višeporodičnog stambenog objekta u Loznici u okviru Potprojekta 8 Regionalnog stambenog programa – rešavanje stambenih potreba izbeglica. Stambeni objekat bruto površine 1.856,29m2 sadrži 30 stanova na 3 sprata i prizemljem koji pored stanova ima i mašinsku prostoriju.

Investitor: “Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru” d.o.o. Beograd

Nadzor: “Arhiform” d.o.o. Beograd

Izgradnja stanova u Kraljevu

Krajem juna 2020.godine počela je izgradnja dva, a u avgustu iste godine još 2 slobodnostojeća objekta u Kraljevu, za potrebe pripadnika službe bezbednosti. Ovim ugovorom Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture finansira izgradnju 400 stanova u 2 objekta spratnosti P+5.

 

Projektant: Saobraćajni institut CIP d.o.o

Završena rekonstrukcija i izgradnja OŠ Vera Mišćević

Početkom februara 2021 godine završena je rekonstrukcija i izgradnja OS Vera Mišćević u Belegišu.

 

Naručilac: Opština Stara Pazova

Investitor: Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima

Projektant: Ivana Mjailović dipl.inž.arh , Asmec Consultants, Beograd

Divčibare, završena izgradnja apartmanskog objekta Divčigora

 

Početkom septembra 2020. godine završena je izgradnja apartmanskog objekta “Divčigora” na Divčibarama sa 36 apartmana i 36 parking mesta spratnosti Su+Pr+Pk1+Pk2

 

Investitori: “Matris” d.o.o i Zoran Tomić

Projektanti: Andrijana Maksimović, Ana Glušac, Lazar Ćirić

Aranđelovac, zgrada socijalnog stanovanja

U junu 2020. godine počelo je izvođenje radova na izgradnji višeporodičnog stambenog objekta u Aranđelovcu u okviru Potprojekta 8 Regionalnog stambenog programa – Stambeni program u Republici Srbiji radi rešavanja stambenih potreba izbeglica.

Objekat će biti razuđenog oblika, u osnovi zakošen za 40 stepeni, spratnosti Su+P+2 sa 18 stanova i 13 parking mesta

Investitor: Opština Aranđelovac

Naručilac: Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru

Novi Banovci, završena rekonstrukcija i dogradnja OŠ Nikola Tesla

Krajem septembra 2020. završena je rekonstrukcija i dogradnja OŠ “Nikola Tesla” u Novim Banovcima zahvljujući sredstvima obezbeđenim Programom obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite a sve preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Investitor: Opština Stara Pazova

Nadzor: AG Institut

Valjevo, renoviranje Doma zdravlja

U novembru 2019. godine pod Programom obnove i unapređenje objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite počeli su građevinski radovi na adaptaciji, sanaciji i investicionom održavanju objekta zdravstvene zaštite. Radovi će trajati 360 kalendarskih dana.

Investitor Grad: Valjevo i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima

Nadzor: Pin centar d.o.o. Beograd

Beograd, Stambeno-poslovni objekat u opštini Savski venac

 

U septembru 2019. godine završen je stambeno-poslovni objekat u Ulici Neznanog Junaka br 15 u Beogradu. Objekat je spratnosti Po+P+2+Ps sa 21 stambenom jedinicom, 7 poslovnih apartmana, 4 lokala i 46 parking mesta u podzemnoj garaži.

 

 

Glavni projektant : Mirjana Ljevaja, dipl.inž.arh

Završena zgrada u Somboru

 

U septembru 2019. godine završen je višeporodični stambeni objekat u Somboru građen kao jedan od objekata iz Potprojekta 4 Regionalnog stambenog programa – Stambeni program u Republici Srbiji, radi rešavanja potreba izbeglica. Zgrada je spratnosti P+3 sa 40 stambenih jedinica.

 

 

Investitor: Grad Sombor i „Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru“ d.o.o. Beograd

Priboj - Završena rekonstrukcija i adaptacija škola

 

Krajem juna 2019. godine pod Programom obnove i unapređenja objekta javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite završena je rekonstrukcija i adaptacija OŠ Desanke Maksimović i Mašinsko-elektrotehničke škole u Priboju.

 

 

 

Novi Banovci - Početak rekonstrukcije i dogradnja škole

U maju 2019 godine potpisan je ugovor kojim je dogovorena rekonstrukcija i dogradnja OŠ Nikola Tesla u Novim Banovcima. Ukupna neto površina rekonstruisane i dograđene škole će biti 3.281 m2. Radovi su počeli krajem maja a rok za izgradnju je 240 kalendarskih dana.

 

Investitor: Opštinska uprava opštine Stara Pazova i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima

Nadzor: AG Institut doo Novi Sad

ZGRADE SOCIJALNOG STANOVANJA VALJEVO, UŽICE, ČAJETINA

Na lokaciji Valjeva, Užica i Čajetine u okviru Potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa, od septembra 2018. počela je izgradnja višeporodičnih stambenih objekata radi rešavanja stambenih problema izbeglica. Zgrade na ovim lokacijama imaće ukupno 48 stanova.

Finansijer: Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd

VALJEVO

Čačak, Dom vojske postao biblioteka

Za potrebe Grada Čačka zgada Doma vojske je rekonstruisana, objekat je dograđen i pretvoren u Gradsku biblioteku. Spratnost objekta je promenjena u Vp i Po+P+2 sprata. Radovi su završeni u martu 2019.

Autor idejnog projekta je Miomir Radišić dipl.inž.arh

Srećne novogodišnje i božićne praznike želi Vam GPD Kej

Početak sanacije bolnice u Leskovcu

Krajem decembra 2018 počela je energetska sanacija objekta glavne zgrade Opšte bolnice u Leskovcu koju finansira Republika Srbija – Grad Leskovac. Preovlađivaće fasaderski, stolarski kao i radovi na parternom uređenju. Završetak izgradnje planiran je za polovinu decembra 2019.

Kraljevo - Atletski stadion

Početkom oktobra 2018 počela je rekostrukcija i dogradnja atletskog stadiona u Kraljevu. Pored izgradnje kompletne atletske staze po evropskim standardima radi se potporni zid ka reci zbog proširenja stadiona. Osim osnovnog dela sa tribinama grade se sve potrebne protorije za sportiste, trenere kao i prostorije za doping kontrole. Pored atletske staze izgrađuju se zelene površine sa svim potrebnim borilštima za oganizovanje takmičenje na visokom nivou.

 

Glavni projekti urađeni su od strane Društva za tgovinu, turizam i usluge GR Sport d.o.o. iz Sremske Mitrovice.

Investitor je Grad Kraljevo

OBJEKTI SOCIJALNOG STANOVANJA PANČEVO, ZRENJANIN, KIKINDA

GPD Kej i Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru, potpisali su još jedan ugovor o izgradnji višeporodičnih stambenih objekata na lokacijama Kikinda, Pančevo i Zrenjanin, a u okviru potprojekta 5, Regionalnog stambenog programa “Stambeni program u Republici Srbiji, radi rešavanja stambenih potreba izbeglica. Radovi su počeli u decembru 2018.

finansijer: Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru.

nadzorni organ: AMG strukture d.o.o. Beograd

KIKINDA

OBJEKTI SOCIJALNOG STANOVANJA U STAROJ PAZOVI

U avgustu 2018 počela je izgradnja 7 višeporodičnih stambenih objekata sa 169 stambenih jedinica u okviru projekta rešavanja stambenih potreba izbeglica.

Ivestitor: Opština Stara Pazova

Fiansijer: Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru.

PRIBOJ - REKONSTRUKCIJA ŠKOLE

U julu 2018. počela je rekonstrukcija i adaptacija OŠ Desanka Maksimović u Priboju kao i Mašinskelektrotehničke škole koje su fiziči spojene. Završetak radova planiran je za jun 2019. godine

Ivestitor je Opština Priboj.

POČETAK GRADNJE APARTMANA NA DIVČIBARAMA

U julu mesecu 2018. godine počeli su radovi na objektu apartmanskog tipa na Divčibarama pod nazivom „Divčigora“ koji se nalazi nedaleko od puta za ski stazu Crni vrh. Objekat će biti površine 1.996 m2 imaće 47 apartmana veličine od 25m2 do 35m2, dupleksi od 35m2 do 55m2. Ispod objekta će biti dvorište parkovskog tipa koje će biti u fukciji svih apartmana.

 

Odgovorni projektanti: Andrijana Maksimović dip.inž.arh. i Ana Glušac dipl.inž.arh.

Ivestitor: Matris d.o.o. i Zoran Tomić

Nadzorni organ: Zoran Petronijević dipl.građ.inž.

IZGRADNJA VIŠEPORODIČNOG OBJEKTA U VALJEVU

Početkom februara 2018 počela je izgradnja višeporodičnog stambenog objekta u Pantićevoj ulici br 122 u Valjevu sa 14 stambenih jedinica i 12 parking mesta od kojih je 9 u podzemnoj garaži. Spratnost objekta je podrum, prizemlje, galerija, 3 sprata i povučena etaža. Bruto površina objekta sa garažom iznosi 1691 m2.

odgovorni projektant: Andrijana Maksimović dipl.inž.arh

investitor: Pan 122 d.o.o. Valjevo

nadzorni organ: Zoran Petronijević, dipl. građ.inž.

Završeni su radovi na izgradnji ekskluzivne stambene zgrade u ulici Strahinjića Bana u Beogradu

U martu 2018. godine završeni su radovi na izgradnji ekskluzivne stambene zgrade u ulici Strahinjića Bana u Beogradu. Spratnost objekta je Po+Pr+6+Pe. Ukupna bruto površina je 5.870 m2, sa 19 stambenih jedinica i 2 lokala u prizemlju.

Investitor: Stefial d.o.o., Beograd

Nadzor: Mladenko Babić dipl.inž.građ.

Završeni su radovi na izgradnji stambenog objekta u ulici Vase Pelagića na Senjaku u Bg

U februaru 2018. godine završeni su radovi na izgradnji stambenog objekta u ulici Vase Pelagića na Senjaku u Bg. Spratnost objekta je Po+P+1. Objekat ima dva ulaza, sa 7 stambenih jedinica i 20 parking mesta u podzemnoj garaži.

Investitor: Sanidei d.o.o., Obrenovac

Nadzor: Zoran Nikolić dipl.građ.inž.

Počeli su radovi na izgradnji stambenog objekta u ulici Neznanog Junaka u Beogradu

U novembru 2017. počeli su radovi na izgradnju stambenog objekta u ulici Neznanog Junaka u Beogradu. Spratnost objekta je Po+P+2+PS

Završena je izgradnja zdravstvenog objekta specijalističkih službi Doma zdravlja u Kuli

U januaru 2018. završena je izgradnja zdravstvenog objekta specijalističkih službi Doma zdravlja u Kuli. Ukupna bruto površina objekta je 1367,46 m2 + 27 m2 (pasarela). Spratnost objekta je P+2.

Investitor: Republika Srbija-Opština Kula

Nadzor: Rajko Balandžić dipl.inž.građ., Svetislav Sadžaković dipl.inž.ele., Branislav Živanović dipl.maš.inž.

Počela je izgradnja višeporodičnih stambenih objekata u 13 gradova u Srbiji

Počela je izgradnja višeporodičnih stambenih objekata u okviru podprojekta 4 regionalnog stambenog programa „Stambeni program u republici Srbiji radi rešavanja stambenih potreba izbeglica“. U pitanju je 16 objekata u 13 gradova u Srbiji. Finansijer projekta je Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru.

Završena je izgradnja Laboratorije za ispitivanje materijala u Obrenovcu

U decembru 2017. godine završena je izgradnja Laboratorije za ispitivanje materijala u Obrenovcu. Objekat je spratnosti Su+P+1 i bruto površine 776 m2. Pored toga što je bio glavni izvođač, Kej d.o.o. je izradio i svu tehničku dokumentaciju za sve faze projekta.

 

Investitor: PD za ispitivanje materijala „Tehnički centar Inspekt“

Nadzor: Zoran Petronijević dipl.inž.građ.

Srećne novogodišnje i božićne praznike, puno sreće, uspeha i zdravlja, želi Vam GPD ''Kej''

Završeni su radovi na izgradnji zdravstvene stanice na Labudovom brdu u Beogradu

U julu 2017. završeni su radovi na izgradnji zdravstvene stanice na Labudovom brdu u Beogradu. Objekat se sastoji iz objekta A spratnosti P+1+Pk i objekta B spratnosti Po+P+1+Pk koji su povezani pasarelom na I spratu i potkrovlju. U okviru kompleksa zdravstvene stanice su i pristupne saobraćajnice sa pripadajućom infrastrukturom i zelenim površinama.

Investitor: Gradska uprava grada Beograda, agencija za investicije i stavnovanje, Beograd
Nadzor: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju

Završeni su radovi na izgradnji Kulturnog centra u Paraćinu

U junu 2017. završeni su radovi na izgradnji Kulturnog centra u Paraćinu. Objekat je spratnosti Po+P+3. U sklopu objekta je promotivno izložbeni prostor sa kafeterijom, dupleks 3D bioskop (sa dve bioskopske sale), radni kabineti i garaže.

Investitor: Uprava za investicije i upravljanje imovinom Opštine Paraćin
Nadzor: Forma Antika, Niš

Završeni su radovi na izgradnji stambeno poslovnog objekta u Krunskoj ulici u Beogradu

U aprilu 2017. godine završeni su radovi na izgradnji stambeno poslovnog objekta u Krunskoj ulici u Beogradu. Spratnost objekta je Po+Pr+Ga+4+Pk sa ukupno 7 stambenih jedinica, dva lokala i 1 poslovnim apartmanom i sa ukupno 14 parking mesta u zajedničkoj garaži. Ukupna neto površina je 1593,73 m2 kategorije ”B”.

Završeni su radovi na uređenju prostorija na terminalu 2 aerodroma Nikola Tesla u Beogradu

U aprilu 2017. godine završeni su radovi na uređenju prostorija na terminalu 2 aerodroma Nikola Tesla u Beogradu. Zamenjene su sve instalacije, kao i stolarija u prostorijama državnih organa. Pored toga uradjeni su kompletni gradjevinsko-zanatski radovi.

Investitor: ”Aerodrom Nikola Tesla AD”, Beograd

Počinje rekonstrukcija Doma vojske za potrebe Gradske biblioteke u Čačku

Dana 18. aprila 2017. godine, u Čačku, potpisan je ugovor između grada Čačka i GPD ”Kej” d.o.o. o izvođenju radova na rekonstrukciji i adaptaciji bivšeg Doma vojske u koji će biti smeštena Gradska biblioteka ”Vladislav Petković Dis”. Glavni projekat za rekonstrukciju i adaptaciju ove zgrade uradio je arhitekta Dušan Vulović, prema idejnom rešenju arhitekte Momira Radišića. Rok za završetak radova je 400 kalendarskih dana.

http://moravainfo.rs

Zahvalnica Evropskog atletskog prvenstva - Beograd 2017

Na svečanosti povodom završetka Evropskog atletskog prvenstva u dvorani 2017., koja je održana u Skupštini grada Beograda, GPD ”Kej” je primio zahvalnicu za nesebičan doprinos organizaciji prvenstva. Na svečanosti je istaknuto da je ovo najveće i najbolje organizovano atletsko takmičenje kod nas. Zahvlanicu je u ime firme primila zaposlena u GPD ”Kej” Dubravka Rabrenović.

Završeni su radovi u Kombank Areni

U februaru 2017. završeni su radovi na postavljanju montažno-demontažne atletske staze i pomoćnih staza u Kombank Areni za potrebe Evropskog atletskog prvenstva u dvorani 2017.Da bi se izveli ovi radovi bilo je potrebno uklanjanje tribine sa nivoa 100 i deo tribina sa nivoa 200. Nakon toga podignuta je podkonstrukcija visine 3m. Na podkonstrukciju je postavljeno 10.000 m2 drvenih podloga. Izliveno je više od 6.000 m2 tartan staza i pristupnica i postavljena kompletna oprema.

Investitor: Republička direkcija za imovinu Republike Srbije

Početak radova na izgradnji zdravstvenog objekta specijalističkih službi Doma zdravlja u Kuli

U februaru 2017. počeli su radovi na izgradnji zdravstvenog objekta specijalističkih službi Doma zdravlja u Kuli. Ukupna bruto površina objekta je 1367,46 m2 + 27 m2 (pasarela). Spratnost objekta je P+2. Objekat će biti nezavistan, a toplu vezu sa postojećim objektom ostvariće pasarelom u nivou prvog sprata.

Investitor: Republika Srbija-Opština Kula
Nadzor: Viessermann d.o.o. Kula